POZIV NA OKRUGLI STOL U VIROVITICI

U sklopu projekta Učini pravu stvar za dječji osmijeh – podrška udomiteljskim obiteljima faza II organiziramo okrugli stol na temu Mreža podrške udomiteljskim obiteljima u lokalnoj zajednici.

Okrugli stol održat će se 20. listopada 2022. godine u prostoru Tehnološko-inovacijskog centra na adresi Matije Gupca 78, Virovitica  s početkom u 11:00 sati

Udomiteljstvo za djecu jedan je od najboljih alternativnih mogućih oblika skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Unatoč toj spoznaji, tijekom i nakon pandemije sve poteškoće koje su i ranije postojale postale su izraženije i složenije za rješavanje. Izvješće pravobraniteljice za djecu u prethodnoj 2021. godini navodi između ostalog da je tijekom organiziranih sastanaka s predstavnicima udomiteljskih udruga na području RH uočena zajednička potreba udomitelja za stručnom pomoći i podrškom, informacijama o edukaciji te reguliranje pitanja koji se tiču zastupanja djece od strane udomitelja.

Važno je da svi relevantni dionici koji mogu pomoći pri rješavanju jedne od navedene poteškoće budu upoznati s problemima koji se javljaju te da zajedničkim naporima i međusektorskom suradnjom učine potrebne korake koji će omogućiti kvalitetno obavljanje udomiteljstva za djecu te pružiti relevantne informacije svim mogućim potencijalnim udomiteljima.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 17.10.2022. ispunjavanjem obrasca na slijedećoj poveznici: https://forms.gle/y9nXC8NzLtWe1Pz67.

Veselimo se Vašem dolasku, interesu te doprinosu u pružanju podrške udomiteljskim obiteljima!