Prijave za online stručni skup- Snažan udomitelj – sigurno dijete

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u posljednjih 6 godina nositelj je programa Učini pravu stvar za dječji osmijeh (Za dječji osmijeh) – podrška udomiteljskim obiteljima kroz koji provodi niz aktivnosti u suradnji s partnerom, Centrom za socijalnu skrb, a koje su namijenjene jačanju kapaciteta udomiteljskih obitelji te promicanju udomiteljstva u lokalnoj zajednici. Provodeći aktivnosti imali smo prilike vidjeti snage i načine nošenja udomitelja s izazovnim ponašanjima i poteškoćama s kojima djeca bez adekvatne roditeljske skrbi dolaze kao i ogromnu dječju moć promjene, suradnje i rasta u prekrasne mlade osobe.

 S obzirom na prethodno iščekivanje novog zakona o udomiteljstvu i stupanju istog na snagu 2019. godine, organiziramo stručni skup s ciljem analize trenutnog stanja udomiteljstva od promjene u zakonu do danas, potrebama udomitelja te programima i projektima koje se provode u lokalnim zajednicama od strane nevladinih organizacija u svrhu pružanja pomoći i podrške udomiteljskim obiteljima za nošenju s različitim poteškoćama i problemima na koje nailaze.

Stručni skup je namijenjen stručnjacima koji se bave udomiteljstvom za djecu – socijalnim radnicima, pravnicima, psiholozima, socijalnim pedagozima kao i svim zainteresiranima za ovu temu. Sudjelovanje će biti bodovano od strane nadležnih komora.

Stručni skup organizira Centar za nestalu i zlostavljanu djecu kao nositelj u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Vinkovci i Centrom za socijalnu skrb Virovitica u sklopu trogodišnjeg programa Učini pravu stvar za dječji osmijeh – podrška udomiteljskim obiteljima (faza II) financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te je sudjelovanje na skupu besplatno.

Stručni skup će se održati 23. travnja 2021. putem Zoom aplikacije s početkom u 10 sati, a planirano trajanje je do 14 sati.

Molimo vas da registrirate svoje sudjelovanje putem slijedećeg linka:https://forms.gle/iSfjQyrJcP8rKMaEA. Broj mjesta je ograničen te će registracija nakon popunjavanja kapaciteta biti zatvorena.

Nakon registracije, e-mailom ćete, najkasnije dan prije održavanja skupa, zaprimiti podatke za pristup online stručnom skupu.

PROGRAM SKUPA