Manifestacija “ZA DJEČJI OSMIJEH”

Danas je u popodnevnim satima, točnije u trajanju od 17 do 20h u Virovitici ispred Gimnazije Petra Preradovića održana Manifestacija “Za dječji osmijeh”.

Manifestacija je održana u okviru projekta “Učini prvu stvar za dječji osmijeh – podrška udomiteljskim obiteljima (faza II). Udomitelji, socijalni i drugi stručni radnici, psiholozi i djeca proveli su vrijeme u igrama, druženju i razmjeni iskustava i tako proslavili svoj dan, sa željom da važnost i ljepotu udomiteljstva približe i javnosti i svim zainteresiranim građanima.

Manifestacija je uključivala različite zabavne i kreativne, likovne, glazbeno scenske i druge aktivnosti namijenjene djeci i obiteljima te je poslužila kao podsjetnik na važnost udomiteljstva kao alternativnog načina skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Na ovaj lijep dan okupio se velik broj građana koji su bili zainteresirani saznati što se to događa i obilježava usred Virovitice.

Odgovor na to pitanje nije bio samo Manifestacija “Za dječji osmijeh”, već i Nacionalni dan udomiteljstva koji se ove godine po prvi put službeno obilježavao baš na današnji dan. Obilježavanjem Nacionalnog dana udomiteljstva dodatno se želi istaknuti važnost i uloga koju udomitelji imaju u skrbi o najranjivijim skupinama građana Republike Hrvatske, kao i potaknuti građane i lokalnu zajednicu na pružanje podrške udomiteljima, ali i na aktivno uključivanje u pružanje socijalne usluge smještaja u udomiteljskoj obitelji.